Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام، با اشاره به ورود یک توده گرد و غبار به استان گفت: آلودگی شدید، هوای ایلام را در وضعیت "هشدار" قرار داد. - اخبار استانها -

جمیل صادقی‌فر در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام ،   با اشاره به ورود یک توده گرد و غبار به استان اظهار داشت: آلودگی شدید، هوای ایلام را در وضعیت "هشدار" قرار داده است و این اتفاق گروه‌های پر خطر را ملزم به رعایت توصیه های بهداشتی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی به بالا بودن میزان ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون در  هوای استان ایلام  گریزی زد و گفت: ضروری است هم استانی‌های گرامی به منظور حفظ سلامت و بهداشت عمومی، توصیه‌های بهداشتی و خودمراقبتی زیر را تا پایان شرایط آلودگی هوا به کار برند:
- تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی‌مورد در معابر شهری خودداری کنید.
- در صورت وجود بیماری قلبی، تنفسی، ابتلا به آسم، در فضای باز فعالیت نکنید و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کنید.
- کودکان و سالمندان نیز از حضور در سطح شهر خودداری کنند.
- تردد خودروهای شخصی و استفاده از خودروهای تک سرنشین را کاهش دهید.
- درصورت لزوم خروج از منزل یا محل کار، حتماً از ماسک و عینک مناسب استفاده کنید.
- کارکنانی که به واسطه شغلی بیشتر در معرض گرد و غبار قرار دارند، حتما از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
- از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنید.
- مصرف شیر، ماست کم‌چرب، میوه و سبزیجات تازه و مایعات را برای دفع سموم از بدن افزایش دهید.
- تا برگشت هوا به شرایط مطلوب، از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می‌شود خودداری کنید.
- در صورت مواجهه با تنگی نفس و هر گونه ناراحتی قلبی- عروقی، سریع به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی و درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید.

مالچ پاشی آخرین راه‌حل مقابله با گرد و غبار است برنامه 10 ساله مقابله با گرد و غبار در کشور تدوین شد مدارس سرخس برای دومین روز تعطیل شد/ گرد و غبار ادامه دارد

آلودگی هوای برخی مناطق ایلام؛ 3.5 برابر حد مجاز

علی طاهر سارایی شامگاه جمعه  نیز به رسانه‌ها گفت:  هم اکنون آسمان شهرستان های مهران و دهلران استاندارد است و توده گرد و غبار از این شهرستان ها خارج شده است.

وی افزود: توده در حال حاضر در آسمان شهرستان های شمالی استان با روند کاهشی فعال است.

معاون محیط زیست ایلام  ادامه داد: میزان غلظت گرد و غبار در شهرستان های ایلام، ایوان، سیروان و چرداول سه و نیم برابر حد مجاز و در وضعیت هشدار قرار دارد.

وی یادآور شد: توده فوق که امروز از طرف کانون های غبار خیز عراق و شمال عربستان وارد استان ایلام شده است تا نیمه شب از آسمان استان خارج می شود.

به گزارش تسنیم؛  در سال 1400   استان ایلام دارای 11 روز آلودگی هوا بوده است و ورود توده جدید با سطح غضلت 3.5 برابر حد مجاز استان را در سطح  هشدار جدی قرار داده است.

انتهای پیام/180/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توده گرد و غبار خودداری کنید استان ایلام آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ورود توده هوای ناپایدار در خراسان جنوبی 
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق